Error during playback: cannot load m3u8, 404

This thread may refer to an older version of JW Player! Check our articles for the most up-to-date information.
This Q&A thread was imported from our previous system and could apply to an older product.
  • Hello.
    Our set-up is functional; streaming live video from Akamai, encoded with Hyperstream via a m3u8 and self-hosted JW (6.4.3359). http://themetonline.org/live
    There are occasional errors during playback. We are not able to manually reproduce the issue.

    We receive reports from multiple physical locations that during playback the stream will stop and the error message will appear: Cannot load M3U8: 404 not found.

    Examples from onsite at our streaming location. Error was observed about every 5 minutes this past weekend:
    http://themetonline.org/wp-content/uploads/2013/06/Screen-Shot-2013-05-19-at-11.48.16-AM-1024x598.png
    http://themetonline.org/wp-content/uploads/2013/06/Screen-Shot-2013-05-19-at-11.13.07-AM-1024x974.png

    With all the steps in the process to get the stream working, where does this error point to a problem at? The Player? The Host of the player? The stream provider? The stream encoder?

  • Can you update from 6.3 to 6.5? – http://account.longtailvideo.com/

     
    Up Down 0 rated
  • Thanks. Just updated. testing now.

    Does the issue sound like something addressed in the updates?

    Up Down 0 rated
  • Np. Yes, and also Akamai has updated their provide as well.

     
    Up Down 0 rated
  • The 404 error is occurring less now, but still happening.

    Is this something on the website/player end or something on Akamai/Hyperstream's end?

    Up Down 0 rated
  • I would check on Akamai’s end.

     
    Up Down 0 rated
  • Thanks.

    Up Down 0 rated
  • Np

     
    Up Down 0 rated
  • Dear support team,

    I have a problem while JW player tries to play my live stream. It says something like "can't load M3u8 404 not found. This is my URL ( a premium account) http://comunidadmariamediadora.com/page/transmisionenvivo

    Thank You in advance!

    Up Down 0 rated
  • You need a crossdomain.xml file here – http://comunidadmariamediadora.com:1936/live/ngrp:myStream_all/crossdomain.xml

     
    Up Down 0 rated
  • Thank you so much for your response!

    I'm using Wowza Media Server 3.5 and this url is dynamic.. How can I place the crossdomain file?

    Thank you once again!

    P.S: I also play VOD files using the JW Player in my website and this error doesn't appear in that playback.

    Up Down 0 rated
  • Hm, now I can’t get your test page to load?

     
    Up Down 0 rated
  • Now I got LIVE : http://www.comunidadmariamediadora.com/page/transmisionenvivo

    thank you for your great support!

    Up Down 0 rated
  • Np, seems to be working now.

     
    Up Down 0 rated
  • yeees you're right.... idk what happened yesterday. :( Any clue, Ethan? ;) Thank u so so much

    Up Down 0 rated
  • I don’t know, but glad it works :)

     
    Up Down 0 rated

This QA is closed.

Still don't have JW Player? Get It Here